Treceți la conținutul principal

Indispensabil

   E dimineață. 
   Stau pe marginea ferestrei, cu ceașca de cafea în mână și privesc pierdută la lumea de dincolo de fereastră. Sute se oameni mișună precum furnicile. Unii își duc copii la școală, iar alții își privesc din prag copii plecând la servici. Unii se duc la servici încruntați , iar alții pășesc sprinteni spre o nouă zi.  
   În înălțime, vântul mângâie frunzele copacilor, iar păsărelele ne încânta cu trilul lor fermecător. Norii supărați au apărut și ei. Mai e puțin și începe să plouă. De fapt, stropii reci deja cad în cafeaua ce s-a răcit. 
    Mă uit la ceasul de pe noptieră și îmi dau seama că sunt în întârziere. Las ceașca pe măsuță, și mă îmbrac în grabă. Îmi iau geanta, telefonul și ceasul de mână.  
 *(Ceasul de mână, acel obiect de care nu mă pot despărți. Un ceas ne privește de peste tot- de la metrou, de la telvizor, de la radio, din mașină, de pe biroul de la servici, el este peste tot. Dar totuși, un frumos ceas, prins firav de încheietura mâinii e cel mai perfect. Fie că e auriu, alb sau negru , fie că are curelușă din metal sau piele, el ne completează ținuta oricând și oriunde, atrăgând toate privirile. Ceasul e acel accesoriu care ne dă clasă.
   Și pentru că îmi place să am cele mai bune și cele mai frumose ceasuri, intru mereu și mi le cumpăr de pe secundar. ro . Acolo găsești ceasuri pentru orice ocazie, fie că mergi la birou sau că ieși cu prietenii, fie că îl porți la o întâlnire oficială sau la o petrecere. Secundar.ro e locul unde găsești ceasul perfect oricărei situații.  ) 
   În grabă am uitat și de ploaia de afară, respectiv și de umbrelă.  
   Ziua începe cu multe hârtii pe birou și se continuă cu și mai multe hârtii. 
   E ora 18:00. Mi-am terminat treaba și pășesc ușor spre casă. 
   Acuma, după ce mi-am îmbrăcat pijamaua, stau cu o ceașca de ceai în mână, în fața aceleași ferestre. Acum privesc cum unii își aduc copii înapoi de la școală și cum alții își privesc copii întorcăndu-se de la servici.  
    Nu se mai aude șuieratul vântului sau trilul păsărelelor, dar se aud "concertele" greierilor. Norii au plecat și ei la culcare, iar luna veghează ca o regină întreaga suflare. 
    Pe noptieră e același ceas ce ticăie naincetat. El nu doarme niciodată, dar ne spune mereu când trebuie să dormim sau nu. Iar acum zice că e momentul perfect pentru somn. 
    Noapte bună! Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Importanta cunoasterii culturii traditionale romanesti

Inca din copilarie ni se spuneau diferite povestioare pentru a ne trece supararea sau pentru a ne speria si a fi mai cuminti. De exemplu, cand ne cadeau dintii de lapte , bunicii ne spuneau sa-i aruncam pe casa , rostind cuvintele " Usi cioara, ia un dinte de lapte si da-mi unul de otel!". Tot bunicii , pentru a ne duce seara la culcare, ne spunea ca daca nu ne culcam vin lupii si ne mananca. Crescand, fiecare dintre noi ,culegem din diferite surse, fel de fel se superstitii si traditii, gen: daca uitam ceva acasa sa nu ne intoarcem dupa acel ceva pentru ca o sa ne mearga rau.
  Fie ca e vorba de superstiitii, obiceiuri , legende , sarbatori sau de traditii in adevaratul sens al cuvantului , fiecare persoana ar trebui sa  cunoasca aceste lucruri.
  In primul rand, traditia face parte din istoria unui popor, iar un popor ce nu isi cunoaste istoria este dainuit pieirii.Daca noi, locuitorii acestei tari , nu ne cunoastem tara , atunci cine o va face? Vom trece nepasatori pe la…

Despre blandete...

Daca vremea este blanda, este placut sa stai afara. Daca o persoana da dovada de blandete, este o placere sa stai in preajma ei. Totusi,"limba blanda rupe un os", a spus inteleptul rege Solomon. Blandetea este o calitate extraordinara ce tine de puterea noastra de iubire, de intelegere, de daruire si care ar trebui sa fie dobandita de cat mai multe persoane.   In primul rand, omul trebuie sa fie bland pentru ca numai asa va fi inconjurat de prieteni, de oameni. Omul rau, lacom, care nu se gandeste decat la propria persoana si care face rau celor din jurul sau este parasit, marginalizat de ceilalti. In aceasta privinta , putem spune despre om ca este asemeni unui pom. Mai exact, pomul roditor va fi ingrijit si pastrat in curtea omului, pe cand ,pomul neroditor va fi taiat si facut lemne de foc.   Sfantul Pavel le spunea celor din Efes, dar si tuturor bisericilor din Asia Mica, urmatoarele cuvinte: "Va sfatuiesc...sa va purtati...cu toata smerenia si blandetea, cu ind…

Copilarie...unde esti?

Hei copii , va mai aduceti aminte de Ciocanitoarea Woody? Cand spun Ciocanitoarea Woody de pe acele inimioare de finetti pe care le savuram cu totii in copilarie, ci ma refer la celebrul desen animat.
  Va mai amintiti acele momente in care va trezeati ,sambata ,dis de dimineata doar ca sa nu pierdeti Ciocanitoarea Woody? Eu una asa faceam.:-d   Acum cateva minute cautam muzica pe internet si am dat peste acest video cu Ciocanitoarea Woody si bineinteles ca nu am rezistat sa nu il vizionez. O sa il atasez mai jos ca sa va puteti bucura si voi de el :P:
Sper ca va facut placere sa-l vizionati si sa va aduceti aminte de copilarie (macar putin).                   Pe data viitoare...XOXO