Treceți la conținutul principal

Destinatia din vis

 În mod normal îmi place să pierd vremea la soare cu o carte în mână sau uitându-mă ore în șir la seriale.
 Însă mereu când închid ochii mă gândesc cum ar fi să fiu în Paris. Și imediat mă trezesc într-o altă lume, într-un alt loc.


 Stau pe o terasă, vântul împrăștie mirosul de cafea abia făcută. Pe masă, lângă niște cornulețe din foietaj, sunt niște trandafiri roșii.  
 În depărtare se zărește uriașul Turn Eiffel. 
 Mă apropii de balustradă și văd o mulțime de oameni și de copii care chicotesc. 
 Mă gândesc să cobor și eu. Îmi iau haina și cobor în grabă scările. 
 În jurul meu, o lume colorată își face apariția. O mulțime de copii și de părinți, tineri cu baloane, păsărele ce își cântă frumosul tril, toată lumea este veselă.  
 Mă plimb agale pe străzile frumosului Paris în timp ce aud în depărtare "Non,Je ne regrette rien" (a lui Edith Piaf). 
 Apoi mă trezesc debusolată. Totul a fost un vis, dar un vis frumos. 
 Un vis pe care aștept cu nerăbdare să mi-l împlinesc. Aștept ziua aceea când  voi coborî din avion și voi striga fericită :"Bonjour, Paris!". 
 Până atunci, răsfoiesc pe BileteAvion.ro în căutarea vacanței perfecte pentru această vară. Pe BileteAvion.ro e imposibil să nu găsești oferta perfectă pentru vacanța ta. Și pentru că tot este vară, cred că o vacanță undeva la mare , precum în Grecia (Corfu) sau Turcia (Bodrum) , ar fi binevenită. Ce ziceți? 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Importanta cunoasterii culturii traditionale romanesti

Inca din copilarie ni se spuneau diferite povestioare pentru a ne trece supararea sau pentru a ne speria si a fi mai cuminti. De exemplu, cand ne cadeau dintii de lapte , bunicii ne spuneau sa-i aruncam pe casa , rostind cuvintele " Usi cioara, ia un dinte de lapte si da-mi unul de otel!". Tot bunicii , pentru a ne duce seara la culcare, ne spunea ca daca nu ne culcam vin lupii si ne mananca. Crescand, fiecare dintre noi ,culegem din diferite surse, fel de fel se superstitii si traditii, gen: daca uitam ceva acasa sa nu ne intoarcem dupa acel ceva pentru ca o sa ne mearga rau.
  Fie ca e vorba de superstiitii, obiceiuri , legende , sarbatori sau de traditii in adevaratul sens al cuvantului , fiecare persoana ar trebui sa  cunoasca aceste lucruri.
  In primul rand, traditia face parte din istoria unui popor, iar un popor ce nu isi cunoaste istoria este dainuit pieirii.Daca noi, locuitorii acestei tari , nu ne cunoastem tara , atunci cine o va face? Vom trece nepasatori pe la…

Despre blandete...

Daca vremea este blanda, este placut sa stai afara. Daca o persoana da dovada de blandete, este o placere sa stai in preajma ei. Totusi,"limba blanda rupe un os", a spus inteleptul rege Solomon. Blandetea este o calitate extraordinara ce tine de puterea noastra de iubire, de intelegere, de daruire si care ar trebui sa fie dobandita de cat mai multe persoane.   In primul rand, omul trebuie sa fie bland pentru ca numai asa va fi inconjurat de prieteni, de oameni. Omul rau, lacom, care nu se gandeste decat la propria persoana si care face rau celor din jurul sau este parasit, marginalizat de ceilalti. In aceasta privinta , putem spune despre om ca este asemeni unui pom. Mai exact, pomul roditor va fi ingrijit si pastrat in curtea omului, pe cand ,pomul neroditor va fi taiat si facut lemne de foc.   Sfantul Pavel le spunea celor din Efes, dar si tuturor bisericilor din Asia Mica, urmatoarele cuvinte: "Va sfatuiesc...sa va purtati...cu toata smerenia si blandetea, cu ind…

Copilarie...unde esti?

Hei copii , va mai aduceti aminte de Ciocanitoarea Woody? Cand spun Ciocanitoarea Woody de pe acele inimioare de finetti pe care le savuram cu totii in copilarie, ci ma refer la celebrul desen animat.
  Va mai amintiti acele momente in care va trezeati ,sambata ,dis de dimineata doar ca sa nu pierdeti Ciocanitoarea Woody? Eu una asa faceam.:-d   Acum cateva minute cautam muzica pe internet si am dat peste acest video cu Ciocanitoarea Woody si bineinteles ca nu am rezistat sa nu il vizionez. O sa il atasez mai jos ca sa va puteti bucura si voi de el :P:
Sper ca va facut placere sa-l vizionati si sa va aduceti aminte de copilarie (macar putin).                   Pe data viitoare...XOXO