Treceți la conținutul principal

Destinatia din vis

 În mod normal îmi place să pierd vremea la soare cu o carte în mână sau uitându-mă ore în șir la seriale.
 Însă mereu când închid ochii mă gândesc cum ar fi să fiu în Paris. Și imediat mă trezesc într-o altă lume, într-un alt loc.


 Stau pe o terasă, vântul împrăștie mirosul de cafea abia făcută. Pe masă, lângă niște cornulețe din foietaj, sunt niște trandafiri roșii.  
 În depărtare se zărește uriașul Turn Eiffel. 
 Mă apropii de balustradă și văd o mulțime de oameni și de copii care chicotesc. 
 Mă gândesc să cobor și eu. Îmi iau haina și cobor în grabă scările. 
 În jurul meu, o lume colorată își face apariția. O mulțime de copii și de părinți, tineri cu baloane, păsărele ce își cântă frumosul tril, toată lumea este veselă.  
 Mă plimb agale pe străzile frumosului Paris în timp ce aud în depărtare "Non,Je ne regrette rien" (a lui Edith Piaf). 
 Apoi mă trezesc debusolată. Totul a fost un vis, dar un vis frumos. 
 Un vis pe care aștept cu nerăbdare să mi-l împlinesc. Aștept ziua aceea când  voi coborî din avion și voi striga fericită :"Bonjour, Paris!". 
 Până atunci, răsfoiesc pe BileteAvion.ro în căutarea vacanței perfecte pentru această vară. Pe BileteAvion.ro e imposibil să nu găsești oferta perfectă pentru vacanța ta. Și pentru că tot este vară, cred că o vacanță undeva la mare , precum în Grecia (Corfu) sau Turcia (Bodrum) , ar fi binevenită. Ce ziceți? 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Importanta cunoasterii culturii traditionale romanesti

Inca din copilarie ni se spuneau diferite povestioare pentru a ne trece supararea sau pentru a ne speria si a fi mai cuminti. De exemplu, cand ne cadeau dintii de lapte , bunicii ne spuneau sa-i aruncam pe casa , rostind cuvintele " Usi cioara, ia un dinte de lapte si da-mi unul de otel!". Tot bunicii , pentru a ne duce seara la culcare, ne spunea ca daca nu ne culcam vin lupii si ne mananca. Crescand, fiecare dintre noi ,culegem din diferite surse, fel de fel se superstitii si traditii, gen: daca uitam ceva acasa sa nu ne intoarcem dupa acel ceva pentru ca o sa ne mearga rau.
  Fie ca e vorba de superstiitii, obiceiuri , legende , sarbatori sau de traditii in adevaratul sens al cuvantului , fiecare persoana ar trebui sa  cunoasca aceste lucruri.
  In primul rand, traditia face parte din istoria unui popor, iar un popor ce nu isi cunoaste istoria este dainuit pieirii.Daca noi, locuitorii acestei tari , nu ne cunoastem tara , atunci cine o va face? Vom trece nepasatori pe la…

Despre blandete...

Daca vremea este blanda, este placut sa stai afara. Daca o persoana da dovada de blandete, este o placere sa stai in preajma ei. Totusi,"limba blanda rupe un os", a spus inteleptul rege Solomon. Blandetea este o calitate extraordinara ce tine de puterea noastra de iubire, de intelegere, de daruire si care ar trebui sa fie dobandita de cat mai multe persoane.   In primul rand, omul trebuie sa fie bland pentru ca numai asa va fi inconjurat de prieteni, de oameni. Omul rau, lacom, care nu se gandeste decat la propria persoana si care face rau celor din jurul sau este parasit, marginalizat de ceilalti. In aceasta privinta , putem spune despre om ca este asemeni unui pom. Mai exact, pomul roditor va fi ingrijit si pastrat in curtea omului, pe cand ,pomul neroditor va fi taiat si facut lemne de foc.   Sfantul Pavel le spunea celor din Efes, dar si tuturor bisericilor din Asia Mica, urmatoarele cuvinte: "Va sfatuiesc...sa va purtati...cu toata smerenia si blandetea, cu ind…

Motiv de fericire

Priveste in jur ca ies floricele si raze de soare! Priveste cat de albastru e cerul! Priveste copacii imbogatiti peste noapte si iarba, uite cat de verde e! Priveste pe partea cealalta a strazii, la copii ce alearga dupa mingea ce le da fericirea! Oare alti copii de ce sunt fericiti? Tu de ce esti fericit? Sa fie oare pentru ca auzi acel murmur de pasarele sau acea imagine a apusului  tarziu?
Uite pe strada oameni ce se tin fericiti de mana. Duc cu ei momente de iubire si implinire! Uite catei ce merg tantosi langa stapani, cred ca sunt mandri de noua zgarda. Uite primii pasi ai pustiului din parc. El paseste cu incredere in lume, are increderea parintilor asupra lui.
Asculta melodia omului din parc. A visat mereu sa cante la opera, dar, astazi, opera lui e strada. Si tanarul in scaun cu rotile, desi zambeste, a visat mereu ca va merge si inca o face. Asta o face si tanara ce desi nu aude, il acompaniaza zilnic la o plimbare..viseaza.
Batranii ce te asteapta, singuri, in pragul usii...s…