Treceți la conținutul principal

Ce inseamna sa gandesti frumos?

Hei tu! La ce te-ai mai gandit?
Probabil te-ai gandit la cate-n luna si in stele, dar un gand frumos ai avut?
E minunat sa stai, fara a face ceva anume, dar privirea si gandul sa te duca undeva departe. E si mai minunat atunci cand, gandurilor, le poti da grai si le poti intrupa in fapte. La fel de minunat este si acel moment de dimineata, cand te trezesti fiind tu insati.


Ce poate fi mai placut decat sa te regasesti in ceea ce faci? Cred ca acest fapt ar fi usor de obtinut daca am fii putin mai atenti la alegerile noastre zilnice.
De exemplu, orice lucru ce il ai planificat, in aceasta zi, este mai placut atunci cand e facut din placere. Asa este! De ce sa mergi sa construiesti case, cand tie iti place sa le amenajezi? Sau de ce sa fii taximetrist, cand poti construi masinile taximetristilor, avand in vedere ca iti plac masinile? Sunt lucruri marunte cu care ne multumim din simplul motiv ca ne multumim cu ceea ce avem, in acel moment.
Totodata, mie imi place sa lucrez in echipa. Am descoperit asta in timp, dupa multe idei cum ca singur  te descurci mai bine. De ce sa stai singur si sa iti storci creierii si sa termini un proiect de cateva ore, in cateva zile? Pentru ca noi suntem mai buni? Ei, nu e chiar asa! Suntem la fel de buni ca si colegul sau colega, poate chiar mai buni, dar putem fi de "neinvins" daca gandim impreuna.

Ne place sa mergem in parc, sa cutreeram strazi, dar nu ne place sa ducem resturile la cosul de gunoi. Ne place sa ne cataram in copaci, sa-i admiram, sa-i fotografiem, dar nici sa-i plantam sau ingrijim nu ne place. Ne plac animalele, dar... De ce? De ce sa fim asa indiferenti, asa plini de sine cand putem fi mai atenti, daca nu mai buni si mai implicati? Suntem noi mai buni ca cel care curata zilnic strazile si parcurile? Suntem mai buni ca cei ce ingrijesc animalele ranite de pe strada? Suntem noi mai buni fata de persoanele fara casa? Oare?

Poate, daca aruncam lucrurile vechi facem loc in dulap sau in casa, dar oare nu vom adormi mai fericiti daca le oferim unei alte persoane, care are mai mare nevoie? Eu as spune ca da. Pana la urma se aplica urmatoarea idee: "de ce sa fiu indiferent cand pot face un bine". La fel de bine ne vom simti si cand vom fi politicosi. Pana la urma e lupta grea intre a fi un om normal in ziua de astazi si a fi o persoana mai buna. De exemplu, in autobuz,  in timp ce tu stai pe scaun si te gandesti daca sa-i oferi locul batranei ce se uita cu ochii blanzi si obositi dupa un loc  liber, o alta persoana considera ca ar fi indicat sa se ridice si sa ajute batranica lipsita de puteri sa se aseze in locul ei. In acest timp, tu ramai o alta persoana normala a zilelor de astazi...

Sa ne ascultam prietenii si apropiatii este usor, dar sa ii intelegem si sa ii sprijinim e mai greu. Si spun ca este greu pentru ca noi nu suntem obisnuiti sa oferim atentie, ci sa ni se ofere. Chiar este mai simplu sa cerem ajutrul si sa fim ajutati, decat sa sarim in ajutorul cuiva. Ce-i drept, astazi, ne ajuta si calculatorul/laptopul/telefonul mobil. De ce sa mai avem prieteni cand avem un ecran la care sa ne holbam?! Pentru un moment, ar fi frumos sa ne gandim daca nu cumva aceste minunatii ne fura din frumusetea viitorului. Pana la urma ce e mai frumos? Un ecran rece sau un prieten? Eu zic ca un prieten pe care sa-l asculti si care sa te asculte, care sa iasa cu tine in oras si nu cu tine si un ecran rece, e de nepretuit. Pana la urma, sa asculti, sa fii intelegator, sa fii corect, sa fii pozitiv, sa iubesti sunt cele mai nepretuite lucruri..

Ei bine, printr-un singur gand frumos putem face un gest la fel de frumos. Putem ajuta pe cineva, putem schimba ceva si la fel de bine putem deveni mai buni. Si pana la urma, daca noi devenim mai buni, cel mai probabil, persoana de langa noi ne va urma in aceasta alegere. Si asfel vom deveni o echipa ce face bine. Asa putem crea ceva ce sa ne defineasca si asta doar printr-un gand mai bun.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Importanta cunoasterii culturii traditionale romanesti

  Inca din copilarie ni se spuneau diferite povestioare pentru a ne trece supararea sau pentru a ne speria si a fi mai cuminti. De exemplu, cand ne cadeau dintii de lapte , bunicii ne spuneau sa-i aruncam pe casa , rostind cuvintele " Usi cioara, ia un dinte de lapte si da-mi unul de otel!". Tot bunicii , pentru a ne duce seara la culcare, ne spunea ca daca nu ne culcam vin lupii si ne mananca. Crescand, fiecare dintre noi ,culegem din diferite surse, fel de fel se superstitii si traditii, gen: daca uitam ceva acasa sa nu ne intoarcem dupa acel ceva pentru ca o sa ne mearga rau.   Fie ca e vorba de superstiitii, obiceiuri , legende , sarbatori sau de traditii in adevaratul sens al cuvantului , fiecare persoana ar trebui sa  cunoasca aceste lucruri.   In primul rand, traditia face parte din istoria unui popor, iar un popor ce nu isi cunoaste istoria este dainuit pieirii.Daca noi, locuitorii acestei tari , nu ne cunoastem tara , atunci cine o va face? Vom trece nepasatori pe

Copilarie...unde esti?

  Hei copii , va mai aduceti aminte de Ciocanitoarea Woody? Cand spun Ciocanitoarea Woody de pe acele inimioare de finetti pe care le savuram cu totii in copilarie, ci ma refer la celebrul desen animat.   Va mai amintiti acele momente in care va trezeati ,sambata ,dis de dimineata doar ca sa nu pierdeti Ciocanitoarea Woody? Eu una asa faceam.:-d    Acum cateva minute cautam muzica pe internet si am dat peste acest video cu Ciocanitoarea Woody si bineinteles ca nu am rezistat sa nu il vizionez. O sa il atasez mai jos ca sa va puteti bucura si voi de el :P: Sper ca va facut placere sa-l vizionati si sa va aduceti aminte de copilarie (macar putin).                   Pe data viitoare...XOXO

Despre blandete...

   Daca vremea este blanda, este placut sa stai afara. Daca o persoana da dovada de blandete, este o placere sa stai in preajma ei. Totusi,"limba blanda rupe un os", a spus inteleptul rege Solomon. Blandetea este o calitate extraordinara ce tine de puterea noastra de iubire, de intelegere, de daruire si care ar trebui sa fie dobandita de cat mai multe persoane.   In primul rand, omul trebuie sa fie bland pentru ca numai asa va fi inconjurat de prieteni, de oameni. Omul rau, lacom, care nu se gandeste decat la propria persoana si care face rau celor din jurul sau este parasit, marginalizat de ceilalti. In aceasta privinta , putem spune despre om ca este asemeni unui pom. Mai exact, pomul roditor va fi ingrijit si pastrat in curtea omului, pe cand ,pomul neroditor va fi taiat si facut lemne de foc.   Sfantul Pavel le spunea celor din Efes, dar si tuturor bisericilor din Asia Mica, urmatoarele cuvinte: "Va sfatuiesc...sa va purtati...cu toata smerenia si blandetea, cu ind