Treceți la conținutul principal

După-amiază pe 2 roți

    Ce facem  când simțim că lucrurile au devenit prea monotone?
   Scotocim prin garaj după vechea bicicletă, o ștergem de praf și pornim la drum. Unde? Oriunde.
    Pur și simplu plecăm. 
    Uneori când simți că nu te mai încadrezi în peisaj, e bine să te "desprinzi" de acolo și să pleci. Să urmezi cărarea până o să găsești ceva frumos, ceva ce te liniștește.
    Cel mai frumos moment, e atunci când pedalăm până la ieșirea din oraș. Când lăsăm în urmă zgomotul mașinilor și "munții" din beton. Când singurul lucru pe care îl vedem este câmpia scăldată de razele soarelui. Suntem noi, natura și bicicleta.
 
 Ne oprim pe câmp, unde nu se mai aude nimic decât trilul păsărelelor și muzica din căști. Ne așezam pe iarbă cu o carte bună în mână și ne relaxăm. Iar dacă nu mai  vrem să citim, putem să ne întindem pe spate și să privim cerul albastru.
    Apoi vom fi trimiși în altă lume, o lume a norișorilor.
    O lume curată și frumoasă. O lume în care nu există mașini, ci doar biciclete. O lume cu oameni și animale albe și pufoase ( că doar sunt norișori :-D). Vom pedala pe "străduțele" lor și ne vom închipui cu ce seamănă fiecare norișor.
    La sfârșitul zilei ne vom urca iar pe bicicletă și vom pedala înapoi, spre orașul de piatră, cu oameni triști și cu zile nesfârșite la servici.


** Dacă încă nu ai o bicicletă, poți intra pe Biciclop.eu și îți poți cumpăra o bicicletă doar prin câteva click-uri.

 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Importanta cunoasterii culturii traditionale romanesti

  Inca din copilarie ni se spuneau diferite povestioare pentru a ne trece supararea sau pentru a ne speria si a fi mai cuminti. De exemplu, cand ne cadeau dintii de lapte , bunicii ne spuneau sa-i aruncam pe casa , rostind cuvintele " Usi cioara, ia un dinte de lapte si da-mi unul de otel!". Tot bunicii , pentru a ne duce seara la culcare, ne spunea ca daca nu ne culcam vin lupii si ne mananca. Crescand, fiecare dintre noi ,culegem din diferite surse, fel de fel se superstitii si traditii, gen: daca uitam ceva acasa sa nu ne intoarcem dupa acel ceva pentru ca o sa ne mearga rau.   Fie ca e vorba de superstiitii, obiceiuri , legende , sarbatori sau de traditii in adevaratul sens al cuvantului , fiecare persoana ar trebui sa  cunoasca aceste lucruri.   In primul rand, traditia face parte din istoria unui popor, iar un popor ce nu isi cunoaste istoria este dainuit pieirii.Daca noi, locuitorii acestei tari , nu ne cunoastem tara , atunci cine o va face? Vom trece nepasatori pe

Copilarie...unde esti?

  Hei copii , va mai aduceti aminte de Ciocanitoarea Woody? Cand spun Ciocanitoarea Woody de pe acele inimioare de finetti pe care le savuram cu totii in copilarie, ci ma refer la celebrul desen animat.   Va mai amintiti acele momente in care va trezeati ,sambata ,dis de dimineata doar ca sa nu pierdeti Ciocanitoarea Woody? Eu una asa faceam.:-d    Acum cateva minute cautam muzica pe internet si am dat peste acest video cu Ciocanitoarea Woody si bineinteles ca nu am rezistat sa nu il vizionez. O sa il atasez mai jos ca sa va puteti bucura si voi de el :P: Sper ca va facut placere sa-l vizionati si sa va aduceti aminte de copilarie (macar putin).                   Pe data viitoare...XOXO

Despre blandete...

   Daca vremea este blanda, este placut sa stai afara. Daca o persoana da dovada de blandete, este o placere sa stai in preajma ei. Totusi,"limba blanda rupe un os", a spus inteleptul rege Solomon. Blandetea este o calitate extraordinara ce tine de puterea noastra de iubire, de intelegere, de daruire si care ar trebui sa fie dobandita de cat mai multe persoane.   In primul rand, omul trebuie sa fie bland pentru ca numai asa va fi inconjurat de prieteni, de oameni. Omul rau, lacom, care nu se gandeste decat la propria persoana si care face rau celor din jurul sau este parasit, marginalizat de ceilalti. In aceasta privinta , putem spune despre om ca este asemeni unui pom. Mai exact, pomul roditor va fi ingrijit si pastrat in curtea omului, pe cand ,pomul neroditor va fi taiat si facut lemne de foc.   Sfantul Pavel le spunea celor din Efes, dar si tuturor bisericilor din Asia Mica, urmatoarele cuvinte: "Va sfatuiesc...sa va purtati...cu toata smerenia si blandetea, cu ind