Treceți la conținutul principal

Si vecinu' bate-n usa...

   Acel moment când boxele sunt la maxim și vecinul nervos ne bate în ușă. Și bate și bate și bate...și noi ne bucurăm că avem ușă de la Exclusive Doors și ne putem ascunde nepăsători în spatele ei. 

 
   Pot spune că o ușă, e ca o bluză. Ne ascunde imperfecțiunile casei și de la ea pornim când vrem să ne menajăm camerele ce le desparte. De fapt, de la ea pornim mereu când dorim ceva din cealaltă cameră. Ea este acel spațiu ce ne face legătura cu un altul. Ea ne ferește de privirile disprețuitoare ale vecinilor. Ea e "stâlpul" casei, doar nu degeaba ne ascundem sub rama ușii când e cutremur.





  Dar să rămânem la modul cum ne influențează ideile când trebuie să amenajăm o cameră.
 
  De fapt, o ușă poate schimba nu numai ideile noaste, ci și aspectul unei încăperi, ba' chiar  întregii case. Mereu, o ușă frumoasă ne va atrage atenția și ne va face să dorim să vedem ce este dincolo de ea.  Așadar trebuie să avem foarte multă grijă ce ușă ne alegem, pentru că imaginea ei va influiența întreaga casă.

  Eu una ador ușile albe. Mi se par atât de pline de viață și lumină, de puritate. Aș asorta-o cu o încăpere la fel de albă cu podea crem , unde aș așeza pe mijlocul unui perete o canapea bej sau neagră, iar pe partea opusă o bibliotecă cu un televizor pe mijloc. Aș vrea ca pe peretele paralel celor 2 să fie o ușă mare, glisantă, cu geam care să facă legătura cu un balcon uriaș. Asta ar putea fi colțul meu de rai. Aș pierde aici, fiecare seară de vară privind lumea exterioară.




 Am căutat un site care să comercializeze o ușă perfectă viselor mele. O ușă perfectă pentru a despărți o sufragerie de un balcon. O ușă prin care razele soarelui să-mi lumineze fața în fiecare dimineață. 
În cele din urmă, am intrat pe site-ul celor de la  Exclusive Doors unde am rămas plăcut surprinsă câte uși desprinse din vise poți găsi. Am găsit,aici, nu numai ușa pe care mi-o doream, dar și o întreagă colecție de uși care ma făcut automat să vreau unele noi.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Importanta cunoasterii culturii traditionale romanesti

  Inca din copilarie ni se spuneau diferite povestioare pentru a ne trece supararea sau pentru a ne speria si a fi mai cuminti. De exemplu, cand ne cadeau dintii de lapte , bunicii ne spuneau sa-i aruncam pe casa , rostind cuvintele " Usi cioara, ia un dinte de lapte si da-mi unul de otel!". Tot bunicii , pentru a ne duce seara la culcare, ne spunea ca daca nu ne culcam vin lupii si ne mananca. Crescand, fiecare dintre noi ,culegem din diferite surse, fel de fel se superstitii si traditii, gen: daca uitam ceva acasa sa nu ne intoarcem dupa acel ceva pentru ca o sa ne mearga rau.   Fie ca e vorba de superstiitii, obiceiuri , legende , sarbatori sau de traditii in adevaratul sens al cuvantului , fiecare persoana ar trebui sa  cunoasca aceste lucruri.   In primul rand, traditia face parte din istoria unui popor, iar un popor ce nu isi cunoaste istoria este dainuit pieirii.Daca noi, locuitorii acestei tari , nu ne cunoastem tara , atunci cine o va face? Vom trece nepasatori pe

Copilarie...unde esti?

  Hei copii , va mai aduceti aminte de Ciocanitoarea Woody? Cand spun Ciocanitoarea Woody de pe acele inimioare de finetti pe care le savuram cu totii in copilarie, ci ma refer la celebrul desen animat.   Va mai amintiti acele momente in care va trezeati ,sambata ,dis de dimineata doar ca sa nu pierdeti Ciocanitoarea Woody? Eu una asa faceam.:-d    Acum cateva minute cautam muzica pe internet si am dat peste acest video cu Ciocanitoarea Woody si bineinteles ca nu am rezistat sa nu il vizionez. O sa il atasez mai jos ca sa va puteti bucura si voi de el :P: Sper ca va facut placere sa-l vizionati si sa va aduceti aminte de copilarie (macar putin).                   Pe data viitoare...XOXO

Despre blandete...

   Daca vremea este blanda, este placut sa stai afara. Daca o persoana da dovada de blandete, este o placere sa stai in preajma ei. Totusi,"limba blanda rupe un os", a spus inteleptul rege Solomon. Blandetea este o calitate extraordinara ce tine de puterea noastra de iubire, de intelegere, de daruire si care ar trebui sa fie dobandita de cat mai multe persoane.   In primul rand, omul trebuie sa fie bland pentru ca numai asa va fi inconjurat de prieteni, de oameni. Omul rau, lacom, care nu se gandeste decat la propria persoana si care face rau celor din jurul sau este parasit, marginalizat de ceilalti. In aceasta privinta , putem spune despre om ca este asemeni unui pom. Mai exact, pomul roditor va fi ingrijit si pastrat in curtea omului, pe cand ,pomul neroditor va fi taiat si facut lemne de foc.   Sfantul Pavel le spunea celor din Efes, dar si tuturor bisericilor din Asia Mica, urmatoarele cuvinte: "Va sfatuiesc...sa va purtati...cu toata smerenia si blandetea, cu ind