Treceți la conținutul principal

Doua bilete spre paradis!

 
    Generatia lui "Ceasca". Generatia mai matura decat noi. Generatia care ne critica pe noi, astia mai tineri, ca ba' nu ne imbracam cum trebuie, ca ba' nu avem respect pentru cei varstnici, ca ba' "nu stim sa ne distram", ca ba' una, ca ba' alta. Dar ei? Ei cum au fost ? Au uitat cum si ei isi pierdeau timpul inutil prin discoteci, ca se imbracau in asa fel incat erau numiti "mentalisti" sau "depechari" sau cum, mai in graba sau din prea mult tupeu, dadeau peste batraneii iesiti ca furnicile din musuroi- multi si fara directie?
       Ei bine, precum ei care ne-au dat nastere atat noua, cat si tehnologiei de langa noi, asa cum au avut sansa lor de a-si exprima cuvantul, asa avem si noi sansa noastra de a "schimba lumea", de a ne spune cuvantul.
      Noi nu promitem minuni, ca nu suntem Dumnezeu, dar incercam sa ne lasam "amprenta" in lumea asta. Nu promitem sa refacem lumea, dar vrem sa o imbunatatim, sa o facem un loc mai bun, unde nimeni nu sufera.Vrem sa nu mai cream firme care polueaza (atat mediul, cat si comportamentul oamenilor) degeaba, ci sa cream firme unde lucreaza cat mai multi oameni.  Vrem ca oamenii sa nu mai sufere in spitale si chiar daca uneori ne e imposibil sa-i tratam , putem macar sa-i facem sa zambeasca punand un strop de culoare in jurul lor. Nu putem sa eliminam poluarea, dar putem sa plantam copaci acolo unde s-au taiat, pentru ca daca planeta "zambeste", zambim si noi.
       Multi dintre copii tarii ii "ajuta" pe straini sa urce cat mai sus , dar daca am avea si noi puterea de a ne implica in viitorul lor, oare nu ar face-o si pentru noi? Oare noi, romanii, suntem atat de prosti, de incuiati incat nu putem sa ne facem un renume, un loc printre "gigantii" lumii si sa-i detronam? Eu cred ca putem. Sigur putem!  Dar pentru asta trebuie sa ne schimbam, trebuie sa nu mai fim atat de fixati pe ideea ca "Ne multumim cu ce avem!", trebuie sa nu ne mai certam intre noi, ca totusi suntem conationali, sa  nu ne mai cautam nod in papura unul altuia. Noi trebuie sa fim un sprijun atat pentru cei "trecuti", cat si pentru cei  "care vin". Trebuie sa fim uniti! Trebuie sa fim un exemplu!
      Si totusi, asta ramane un vis fara voi, voi ,parintii nostri, ce faceti parte din generatia trecuta. Desi sunteti putin "expirati" (stiu ca suna urat!), voi ramaneti sprijinul nostru. Trecuti prin incercarile vietii, ne veti indruma in drumul nostru spre o lume mai buna, spre PARADIS!
     
  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Importanta cunoasterii culturii traditionale romanesti

Inca din copilarie ni se spuneau diferite povestioare pentru a ne trece supararea sau pentru a ne speria si a fi mai cuminti. De exemplu, cand ne cadeau dintii de lapte , bunicii ne spuneau sa-i aruncam pe casa , rostind cuvintele " Usi cioara, ia un dinte de lapte si da-mi unul de otel!". Tot bunicii , pentru a ne duce seara la culcare, ne spunea ca daca nu ne culcam vin lupii si ne mananca. Crescand, fiecare dintre noi ,culegem din diferite surse, fel de fel se superstitii si traditii, gen: daca uitam ceva acasa sa nu ne intoarcem dupa acel ceva pentru ca o sa ne mearga rau.
  Fie ca e vorba de superstiitii, obiceiuri , legende , sarbatori sau de traditii in adevaratul sens al cuvantului , fiecare persoana ar trebui sa  cunoasca aceste lucruri.
  In primul rand, traditia face parte din istoria unui popor, iar un popor ce nu isi cunoaste istoria este dainuit pieirii.Daca noi, locuitorii acestei tari , nu ne cunoastem tara , atunci cine o va face? Vom trece nepasatori pe la…

Despre blandete...

Daca vremea este blanda, este placut sa stai afara. Daca o persoana da dovada de blandete, este o placere sa stai in preajma ei. Totusi,"limba blanda rupe un os", a spus inteleptul rege Solomon. Blandetea este o calitate extraordinara ce tine de puterea noastra de iubire, de intelegere, de daruire si care ar trebui sa fie dobandita de cat mai multe persoane.   In primul rand, omul trebuie sa fie bland pentru ca numai asa va fi inconjurat de prieteni, de oameni. Omul rau, lacom, care nu se gandeste decat la propria persoana si care face rau celor din jurul sau este parasit, marginalizat de ceilalti. In aceasta privinta , putem spune despre om ca este asemeni unui pom. Mai exact, pomul roditor va fi ingrijit si pastrat in curtea omului, pe cand ,pomul neroditor va fi taiat si facut lemne de foc.   Sfantul Pavel le spunea celor din Efes, dar si tuturor bisericilor din Asia Mica, urmatoarele cuvinte: "Va sfatuiesc...sa va purtati...cu toata smerenia si blandetea, cu ind…

Poate intr-o zi...

Poate într-o zi , când voi pleca iarăși la drum îmi vei ieși în cale. De mi-ai ieși în cale, ne-am așeza ca-n vremurile trecute pe iarba verde și-om povesti în tihnă câte-n lună și-n stele.
 Ne vom lăsa pe spate și privind albastrul cerului ne vom gândi iar la viitor. La cum va fi când vom fi mari sau când vom avea copii. Vom vorbi despre serile pierdute în târgul de lângă gară, când băteam mingea până târziu sau când cutreeram peronul gării după noi și noi ascunzători la vati-ascunselea sau despre cum umpleam toate sticlele din casă cu apă și le lăsam la soare ca mai apoi să facem paparudă. Despre cum ne înșiram pe iarbă toată casa de păpuși sau cum ne adunam la colț pe un vechi preș găsit prin curte și jucam cărți până se întuneca și nu mai puteam vedea. Sau despre cum ,fără telefon, ieșeam seara afară și știam că mereu ne vom întâlni la "pietroiul" de la gară. Ne vom aminti dimineatile de vară, când ne trezem  la ora 6:00 ca să mergem la chioșcul de ziare pentru a ne lua…