Treceți la conținutul principal

A fi...eu!  "M-am nascut, traiesc si-o sa mor" asa spun versurile cantate de Smiley.Ne nastem ,cutreieram lumea in cautarea fericirii si a implinirii si sfarsim gandindu-ne la ce-ar fi fost daca...,daca am fi mers pe celalalt drum, mai lung si plin de obstacole, daca ne-am fi ales alta meserie, daca ne-am fi nascut in alt loc de pe pamant sau in alt an. 

  Acum e deja tarziu, citind aceste randuri faptul e deja consumat. Nu mai putem schimba multe lucruri , dar ,inca, putem sa ne alegem cine sa fim. Putem sa fim niste oameni pasnici, plini de iubire sau niste "animale turbate" care nu cauta altceva decat sa ajunga in varful piramidei, cu buzunarele doldora de bani , indiferent de cate alte capete au fost taiate ( la propriu si la figurat ) in drumul sau. Asta e doar alegerea noastra. Asta ne va reprezenta la batranete.
  Eu una prefer un drum incet dar sigur. Prefer sa merg cu pasi inceti , analizand fiecare element. Prefer sa ma bucur de o carte scrisa cu atata truda de un om oarecare, sa o rasfoiesc si sa ma identific cu diferite personaje, sa-mi imaginez acasta lume a frumosului. Prefer sa privesc ore in sir niste culori insirate pe o panza. Prefer sa stau in mijlocul naturii mirosind florile, auzind trilurile pasarelelor si privind culorile lumii.
  Imi place sa admir creatia Domnului (unii nu cred in Dumnezeu, dar oricum ar fi cineva ne-a dat viata, fie ca e Dumnezeu, Alah sau Budha).
Indiferent de preferintele noastre, toti suntem cineva. Fiecare e un "eu" in propria poveste, cladita cu truda si cu bucuria de a fi cineva.
   P.S. Crede in visele tale. 

  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Importanta cunoasterii culturii traditionale romanesti

Inca din copilarie ni se spuneau diferite povestioare pentru a ne trece supararea sau pentru a ne speria si a fi mai cuminti. De exemplu, cand ne cadeau dintii de lapte , bunicii ne spuneau sa-i aruncam pe casa , rostind cuvintele " Usi cioara, ia un dinte de lapte si da-mi unul de otel!". Tot bunicii , pentru a ne duce seara la culcare, ne spunea ca daca nu ne culcam vin lupii si ne mananca. Crescand, fiecare dintre noi ,culegem din diferite surse, fel de fel se superstitii si traditii, gen: daca uitam ceva acasa sa nu ne intoarcem dupa acel ceva pentru ca o sa ne mearga rau.
  Fie ca e vorba de superstiitii, obiceiuri , legende , sarbatori sau de traditii in adevaratul sens al cuvantului , fiecare persoana ar trebui sa  cunoasca aceste lucruri.
  In primul rand, traditia face parte din istoria unui popor, iar un popor ce nu isi cunoaste istoria este dainuit pieirii.Daca noi, locuitorii acestei tari , nu ne cunoastem tara , atunci cine o va face? Vom trece nepasatori pe la…

Despre blandete...

Daca vremea este blanda, este placut sa stai afara. Daca o persoana da dovada de blandete, este o placere sa stai in preajma ei. Totusi,"limba blanda rupe un os", a spus inteleptul rege Solomon. Blandetea este o calitate extraordinara ce tine de puterea noastra de iubire, de intelegere, de daruire si care ar trebui sa fie dobandita de cat mai multe persoane.   In primul rand, omul trebuie sa fie bland pentru ca numai asa va fi inconjurat de prieteni, de oameni. Omul rau, lacom, care nu se gandeste decat la propria persoana si care face rau celor din jurul sau este parasit, marginalizat de ceilalti. In aceasta privinta , putem spune despre om ca este asemeni unui pom. Mai exact, pomul roditor va fi ingrijit si pastrat in curtea omului, pe cand ,pomul neroditor va fi taiat si facut lemne de foc.   Sfantul Pavel le spunea celor din Efes, dar si tuturor bisericilor din Asia Mica, urmatoarele cuvinte: "Va sfatuiesc...sa va purtati...cu toata smerenia si blandetea, cu ind…

Poate intr-o zi...

Poate într-o zi , când voi pleca iarăși la drum îmi vei ieși în cale. De mi-ai ieși în cale, ne-am așeza ca-n vremurile trecute pe iarba verde și-om povesti în tihnă câte-n lună și-n stele.
 Ne vom lăsa pe spate și privind albastrul cerului ne vom gândi iar la viitor. La cum va fi când vom fi mari sau când vom avea copii. Vom vorbi despre serile pierdute în târgul de lângă gară, când băteam mingea până târziu sau când cutreeram peronul gării după noi și noi ascunzători la vati-ascunselea sau despre cum umpleam toate sticlele din casă cu apă și le lăsam la soare ca mai apoi să facem paparudă. Despre cum ne înșiram pe iarbă toată casa de păpuși sau cum ne adunam la colț pe un vechi preș găsit prin curte și jucam cărți până se întuneca și nu mai puteam vedea. Sau despre cum ,fără telefon, ieșeam seara afară și știam că mereu ne vom întâlni la "pietroiul" de la gară. Ne vom aminti dimineatile de vară, când ne trezem  la ora 6:00 ca să mergem la chioșcul de ziare pentru a ne lua…